Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4975

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2013
  • Poruke: 3803

Georgius

Baiden se kao potprecednik SAD susreo sa svim parlamentarnim predstavnivicima 2014 u svojoj poseti Ukr, kao i sa premijerom… imaš slike i sa ostalima parlamentarcima.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • ruso  Male
  • Elitni građanin
  • sta stignem
  • Pridružio: 08 Avg 2011
  • Poruke: 1920
  • Gde živiš: Republika Srpska

Azov se deradikalizovao tako sto su mu najradikalizovaniji pripadnici poginuli ili vise nisu sposobni da budu vojnici. Naravno, u sustini Azov, Aidar, Desni Sektor ostaju i dalje trojstvo zla i najistaknutija profasisticka struktura u UA. Popuna novim pripadnicima ne utice na te cinjenice.

Koliko sam primjetio i druge jedinice UA uglavnom one koje se vode kao profesionalne uveliko koriste oznake vermahta i SS-a kako na tehnici tako i na uniformama. Mozda slute svoju sudbinu, ko ce ga znati hmmm

offline
  • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Poruke: 25684
  • Gde živiš: I ja se pitam...

Karla ::Evo ga Arestovic prica kako su probali da ubiju Gerasimova(navodno su pogodili stab)
https://t.me/truexanewsua/66608
-splet okolnosti je bio ovako koliko se secam:
1.ubili smo ga.
2.tesko smo ga ranili.
3.mozda nije tesko ranjen ali je sigurno ranjen.
Na kraju posle par dana je bio na tv sa ostalim vojnim "glavesinama" bez povreda Very Happy
A sto se tice Sojgua pomenuli su forumasi famoznu pricu o infarktu, podestio bih da je pre toga bio poslat u Sibir.
Ipak je Ruska propaganda nizerazredna Very Happy


Прво: ако пођемо од тога да је цела ова операција оркестрирана из Пентагона, независно од тога што су Руси могли сами да сазнају да покушај напада, потписујем свим оним што знам да је радио ''црвени телефон'' тим поводом и да су Руси ту игру прозрели.
Друго:
Руска пропаганда је за бар један ниво изнад украјинске, односно западне. Колико пута треба рећи да су они медијски рат добили на најважнијем могућем терену - домаћем?

Ево и стручне анализе, пошто ми је то више деценија било посао (а и предавао сам у склопу свог предмета медија и маркетинг, па скромно сматрам да имам практичан и теоријски основ да ово образложим):

Окрените сада тај лист и погледајте како тај медијски рат ''добијају'' на свом терену Украјина и Запад, па ћете видети колико каскају за Русима.
Зашто то тврдим? Цео живот се бавим облашћу коју ми зовемо РИП (није то што мислите, већ реклама и пропаганда Mr. Green ). Одлично знам кад неко каска за мном и касни са идејама. Цео овај медијски рат води са украјинске стране увек и само као реакција на неки руски потез...којом приликом Руси отћуте или нешто промрсе. Ми то у маркетингу зовемо пасивни програм. Чекаш да се нешто деси па се разгаламиш. Сви активни украјинско-западни медијски потези су били изнуђени, а то опет значи да се за руским касни.
И дефинитивно: то што већина чланова форума не познаје менталитет Руса, то није проблем. Проблем за Украјину и Запад су тзв. ''Кремљолози'' који треба да оправдају своја теоријска (не)знања о руском менталитету.

ПС
Синоћ сам се чуо с пријатељицом из Волоколамска. Имали су премијеру представе. Успут ми је рекла да су из Волоколамска погинула два младића. Рекла је то присебно, без патетике. Исто као што је после тога рекла - ''биће освећени, завршићемо започето''. А ја нисам знао како се зовем после тога...Тај град, градску област Москве, доживљам као свој, а ту двојицу вероватно нисам познавао. Али, осећања су прорадила.

offline
  • Profesionalna
  • Pridružio: 27 Feb 2022
  • Poruke: 353
  • Gde živiš: U stanu

flash12 ::Падом Кијева у фебруару-марту наступио би и слом целе Украјине. Галиција би вероватно постала фактички независна (иако не и формално, већ својеврсни украјински Тајван), али би остатак Украјине постао предмет мирне демилитаризације, денацификације и осталих циљева Русије. Такође, такав убедљив слом довео би и до драстично другачије реакције Запада, доста помирљивије, доста апатичније. Запад се са сваким руским неуспехом све више консолидовао и све више постајао решен да се жестоко посвети овом рату. О реакцији украјинског становништва да не причам. Људи просто другачије мисле и реагују суочени са неизбежном ситуацијом, вишом силом. Тако да могуће да бисмо тад, у последици пораза украјинске државе, видели и ницање про-руских покрета широм југа и истока, и федерализацију Украјине, уз руско војно присуство у неким деловима, типа Донбасу и коридору између Крима и Донбаса.

Ни такав епилог не би био савршен за Русе, али не верујем да би бољег могло да буде, а одавно више не може. Теоретски може, наравно, али после толико дугог рата, огромних разарања, огромних жртава, итд.

Mislim da grešiš u pogledu ruskih ciljeva.
Šta bi Rusi postigli da se to stvarno tako desilo kako pišeš?
Apsolutno ništa, pritisak na Rusiju bi se samo povećao. Imaju Ameri dovoljno "Ukrajina", uvek mogu da aktiviraju sledeću ako jedna padne. A Rusi bi tek počeli da krvare u zemlji koju su zaposeli, a u kojoj bi krenula da deluje gerila debelo podržana od strane zapada. Ja mislim da su vlažni snovi NATO (tj. Amera) bili da Ukrajina brzo padne.
Ja mislim (kad god napišem mislim to znači da ne tvrdim) da je cela ova operacija dozirana od strane Rusa i da se sprovodi onako kako Rusi hoće, kad hoće i koliko hoće.
Jeste da Rusi traljave po frontu, ali izgleda da to i nije odlučujući bitno onima koji planiraju ceo rat.
Kakva crna demilitarizacija, denacifikacija, dekofeinizacija...
Da ubacim i ja 20 marki u koš sa opkladama - ofanziva u januaru, na proleće se cela priča završava novom blokovskom podelom. Sklepaće neku formu po kojoj će svako moći svojoj javnosti da kaže "mi smo pobedili, iako ovi drugi nisu izgubili"

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2013
  • Poruke: 3803

Sirius

Jel ima protesta u Ukr i poziva na prekid rata, bežanija i tome slično? Ne tako da su i oni dobilo rat na svom terenu. Naravno uz ogradu da je tzv “martila law” ali ipak ni to ne bi pomoglo da nema morala za borbu. Zar ne
Zapad pa i na zapadu ne vidoh neke ogromne proteste ni pored inflacija, i svih onih medijski naklapanja koje su neki uredno na forumu svaki dan prenosili, (nemaju da jedu, da se greju, čekaj zimu, drž’te gaće itd). Tako da je i zapad dobio medijski rat na domaćem terenu. Zar ne?
Ukr i Zapad vode propagandno medijski rat iz ugla žrtve, i naravno da se čeka svaki ruski potez da se proglasi za varvarski i da svaki potez služi za opravdanje žrtve koje podnose UKR i Zapad.
Tako da ne treba da čudi UKR mora biti žrtva.

Ja naravno nemam znanje kao ti, ne predajem medije, neko bazično znanje je vezano za medjunarodne odnose i ratnu propagandu.
Pa ako sam pogrešio negde u mojoj analizi ne zameri

Najvažnije ja nešto nisam simpatizer kolektivnih mentaliteta, ali ne bih da otvaram tu temu nije joj mesto.

online
  • Stručljak-Penal
  • Pridružio: 27 Avg 2018
  • Poruke: 10918

Citat:И дефинитивно: то што већина чланова форума не познаје менталитет Руса, то није проблем. Проблем за Украјину и Запад су тзв. ''Кремљолози'' који треба да оправдају своја теоријска (не)знања о руском менталитету.



Ne psotoji nacionalni menatalite, samo romantizacija političarski političarenja.

offline
  • Pridružio: 30 Jul 2011
  • Poruke: 775

Napisano: 18 Dec 2022 10:44

danijell ::+ Tvoj post o tome da li u Ukrajini ratuje i ko.

Samo htedoh da primetim, da posle jedno 5-6 stranica i mnogo komentara o tome kako nema NATO u Ukrajini, kako se tu pada na rusku propagandu, kako nema dokaza, da se tako olako preslo oko ovoga. Posle ovog komentara, napustena je ta prica da su Rusi glupi jer ratuju samo sa Ukrajinom i glupi su jer imaju glupu propagandu koja eto ho ho ho he he he tvrdi da tu tamo i NATO ratuje.... Hahaha kako su samo blesavi.... I kada je ovo postavljeno, sto je tako reci iz prvog lica jelte... nista... idemo dalje.... Rusi su zaostali. Niko ovo nije citirao, rekao "Izvini, hvala na dokazu da je NATO aktivno ukljucen u ratna dejstva, bio sam u krivu"... Ne ne ne, idemo dalje, sta je sledece?

I shodno svemu preslo na druge teme - Rusi su slabi tehnoloski, Rusi su slabi zbog korupcije, Rusi su propali i u nokdaunu ...

Uglavno tek da primetim da se tako diskutuje. Nadje se neki negativan klise oko Rusa i udri.... Ako naleti neko da smisleno odgovori na to, odmah se predje na drugu temu sa istom porukom, glupi i zaostali Rusi .... da li je to Moskva (krstarica), da li je to neosvajanje Kijeva, da li je to povlacenje iz Hersona, da li je to povlacenje iz Harkova, da li su to T-62, da li su to ukrajinski dronovi koji su pali na Krim ili Engels, da li je zardjali kalsnjikov tokom mobilizacije itd itd... Nemaju procesore na 5 nm, benzinska pumpa koja se pravi da je drzava itd itd

Dopuna: 18 Dec 2022 10:47

dragon986 ::Sirius

Jel ima protesta u Ukr i poziva na prekid rata, bežanija i tome slično? Ne tako da su i oni dobilo rat na svom terenu. Naravno uz ogradu da je tzv “martila law” ali ipak ni to ne bi pomoglo da nema morala za borbu.


U Ukrajini nema bezanije i protesta? Ne znam da li da se smejem ili placem.

offline
  • Pridružio: 24 Feb 2018
  • Poruke: 61

Žalosno je što Rusi prvo moraju da sruše sve do temelja što zauzimaju.
A na Zapadu Ukrajine neće biti većih razaranja, jer to naravno neće pripasti njima...

offline
  • Profesionalna
  • Pridružio: 27 Feb 2022
  • Poruke: 353
  • Gde živiš: U stanu

dragon986 ::Sirius

Jel ima protesta u Ukr i poziva na prekid rata, bežanija i tome slično? Ne tako da su i oni dobilo rat na svom terenu. Naravno uz ogradu da je tzv “martila law” ali ipak ni to ne bi pomoglo da nema morala za borbu. Zar ne
Zapad pa i na zapadu ne vidoh neke ogromne proteste ni pored inflacija, i svih onih medijski naklapanja koje su neki uredno na forumu svaki dan prenosili, (nemaju da jedu, da se greju, čekaj zimu, drž’te gaće itd). Tako da je i zapad dobio medijski rat na domaćem terenu. Zar ne?

Izvinite zbog offa:
Znaš zašto su Nemci najbolji vojnici na svetu? Zato što slušaju i bespogovorno izvršavaju šta im se kaže. Ne očekuj proteste u DE.
Ne znam kako je po drugim zemljama zapada, pošto se informacije o protestima ne prenose u demokratskim medijima (i o "žutim prslucima" su ovde samo objavljivali da se demonstranti biju sa policijom, nikad koliko ih ima), znam samo da su ovde u Nemačkoj u toku masovna hapšenja osoba koje su "planirale nasilnu promenu vlasti u Nemačkoj i vraćanje monarhije" GUZ - Glavom U Zid , a povezani su sa opozicionom partijom AFD.
Inače ređe pišem na ovom forumu u poslednje vreme pošto se selim, a selim se zato što mi je cena grejanja (samo grejanja) porasla za 325€ mesečno (sa oko 70€ na skoro 400€). Sad dok pišem sedim u stanu zabundan na oko 17 stepeni celziusa. Radijatori su odvrnuti, ali ne greju jače nego što kotlarnica daje, a kotlarnica daje za 400€/mesečno, a napolju je minus, tako da...

offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

VojvodaMisic

Какво површно схватање живота. Управо су људи у животном добу од 50-60 година најподеснији за руководећа места. Да би руководио људима потребно је искуство. Животно искуство. Људи од 55-60 година имају велико искуство али и довољно енергије да решавају проблеме.
Ти наводиш пример човека који је ван дешавања. То је друго. Шта мислиш колико знања о техници и технологији поседује неки пуковник који командује неком ПВО јединицом? Управо људи кроз свој живот развијају нове концепте у послу. Генерали који сада имају 50-60 година су кроз развијали модерни концепт ратовања.
Исто као хирург који развија нове методе операције. Хирург са великим искуством развија нове технологије инструменте и начине операција у сарадњи са другим стручњацима. Тако и генерали у великим армијама.
Истина је да се појавио један технолошки генерацијски јаз. Код нас поготову. Много људи је такорећи технолошки неписмено. Али то је друга тема.
Сигурно је да у руској али и америчкој војсци постоје "ригидни" генерали. Али тога је увек било.
Чини ми се да сам прочитао да је Степа дуго био против увођења митраљеза у српску војску. Сигуран сам да сам одавно чуо или прочитао. Ако грешим нека ме неко исправи.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 932 korisnika na forumu :: 15 registrovanih, 1 sakriven i 916 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, _Sale, A.R.Chafee.Jr., bobomicek, dekan.m, Dimitrise93, Koridor, Milos82, mnn2, mrav pesadinac, novator, paja69, shaja1, vathra, zziko