Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4976

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2013
  • Poruke: 3803

Napisano: 18 Dec 2022 11:03

Shurik

Ne znam izaberi šta ti je lakše. A ja tebe pitam i daš odgovor.
Da li u Ukr ima protesta protiv rata?
Da li u Ukr ima masovnih bežanija sa fronta?
Daš lepo odgovor? I daš dokaz ako ima ako nema ok kažeš “ Pojeo sam g…a. Tako i ja kada nisam u pravu kažem.
Samo mi nemoj reći oni koji su pobegli na početku. Imaš izveštaj da su to gotovo 90 posto žena i deca i stari.
Nemoj mi navoditi bogataše i buržuje. Pošto oni begaju i iz Rusije i Ukr za njih je država svigde gde mogu da plate i rade. Koliko je naših bogataša sa decom pobeglo i Budimpešti i Atinu 1999 a mi smo imali sankcije.

Dopuna: 18 Dec 2022 11:08

Mgolub

Žao mi je To je žrtva koju moraš podneti zajedno sa Ukr.
Prenose itekako koga zanima ode na francuske medije. Ali ništa više ni manje u odnosu na standardnu priču “žutih prsluka”. I pre ovog rata, su njihovi protesti masovni bili.
Samo ne znam oni behoše Soroševi, takve priče su se raspredale kako sada, on gleda na ovo.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Poruke: 25610
  • Gde živiš: I ja se pitam...

dragon986"
Sirius

Citat:Jel ima protesta u Ukr i poziva na prekid rata, bežanija i tome slično? Ne tako da su i oni dobilo rat na svom terenu. Naravno uz ogradu da je tzv “martila law” ali ipak ni to ne bi pomoglo da nema morala za borbu. Zar ne


Покушајмо дедукцијом и компарацијом, једним од елементарних облика логике: да ли је код нас било протеста 1999. године, а сви смо знали и гледали како срља наше мудро руководство? Просечан Украјинац (потпуно немоћан!!!) гледа од 1992. године како му се распада пред очима познати свет. И све то трпи. Онда стигне Мајдан - и то трпи. Стигне Донабас, Кијев, итд...Да ли нас стварно неко нешто пита док гледамо ову трагичну фарсу на Косову?

Citat:Ja naravno nemam znanje kao ti, ne predajem medije, neko bazično znanje je vezano za medjunarodne odnose i ratnu propagandu.
Pa ako sam pogrešio negde u mojoj analizi ne zameri

Najvažnije ja nešto nisam simpatizer kolektivnih mentaliteta, ali ne bih da otvaram tu temu nije joj mesto


Последња ствар коју замерам код оваквих расправа је неискреност и позирање, а тога код тебе нема. Ziveli Изнео си своје мишљење које не мора да буде ни научно доказано јер може да се базира на претпоставкама - а оне су легитимна метода у методологији истраживања друштвених појава (а рат то јесте). Према томе - правилно размишљаш, у оквиру онога што ти је познато и дато. Јасно је при том да јесте најважаније бити објективан и не бити симпатизер било чега, мада је то у овој теми тешко. Оно што сам ја написао је производ не самог мог знања (током короне згадила ми се она флоскула ''да чујемо струку'') и богатог искуства боравка у Русији. Нисам Кремљолог (иначе се не бавим дворским интригама), већ једноставно знам у душу тај национ.
Хвала ти што си парламентарно реаговао на мој пост, мислим да је то начин да вратимо ниво дискусије на овом форуму.

offline
  • Pridružio: 06 Feb 2010
  • Poruke: 765
  • Gde živiš: RS/BiH

Rusi ako zaista misle nesto kvalitetno da urade morali bi to da urade napokon brzo.

Odrzali su generalsku "konferenciju" donjeli zakljucke ,odluke ,planove i ako budi cekali sad mjesec dana te sve.informacije i planove ce imati protivnicka strana od A do Z.

Sem pocetka SVO ja nisam primjetio da su Rusi inali nekih taktickih iznenadjenja za Ukre nego samo guraju buldozer sistemom dok "ima goriva i ne popucaju gusjenice "

Mobilisana vojska kosta ako do sad nisu osvjezili znanja nece ih ni osvjeziti a poznato je da vojska koja stoji i nista ne radi gubi vremenom borbenu sposobnost jer se bavim svime sem onim sto treba.

offline
  • Pridružio: 17 Mar 2020
  • Poruke: 569

babaroga ::Evo ga i Gerasimov jucer



Ja sam izgleda bio u zabuni,da se ključni ratni planovi donose iza zatvorenih vrata i daleko od očiju javnosti?
Verovatno,analogno ovome treba očekivati isto tako grandiozan sastanak Zelenskog sa Zalužnim,Sirskim...
Ako to ne urade izgubiće rat?
Pa sada,pošto znamo vojnu svrhu ovoga sastanka,možda bi Sirius,kao stručnjak za medije i marketing i Funze kao politički znalac mogli da kažu koju reč o medijsko-propagandno-političkom značaju navedenog događaja.
Posebno uzimajući u obzir raširene kritike od Harkovsko-Hersonskih događaja do napada dronovima na teritorije Rusije.
Kako od javnosti tako i uticajnih učesnika ove s.o. poput Kadirova i Prigožina...

@Sirius
''биће освећени, завршићемо започето''.
Ovo je loše,ne valja nikako.
Važi za obe strane.
Ono što sam zapazio kod jednog broja Ukrajinaca pogođenih ratnim strahotama je da oni retko pominju Ruse u pogrdnom smislu,naročito se ne oseća neka mržnja ili ogorčenje prema njima.
Uglavnom ne kriju da im je teško,da imaju žrtve,ali uvek ističu da će se boriti i pobediti...i svaka njihova priča se završava sa:
Все будет хорошо
Isto tako prisebno i bez patetike,sa nekim čudnim mirom.

offline
  • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Poruke: 25610
  • Gde živiš: I ja se pitam...

ZoranB.

Citat:@Sirius
''биће освећени, завршићемо започето''.
Ovo je loše,ne valja nikako.
Važi za obe strane.


Разумем ја тебе одлично, али ово би било лоше само за Украјинце јер су они први почели. Руси њих нису чачкали и вукли за реп када се распао СССР. Украјинци су ти који су систематски тридесет година индоктринирали мржњу и сви то знају - и сада живе шизофрен живот, дуализам наметнуте мржње и историјског памћења.

Код Руса, хвала богу, ово функционише. Пишем то с правом јер је то реченица коју сам чуо трећег дана операције, у фебруару, од људи који нису аматери. Не знам којим речима да опишем колики је патриотски занос код Руса и колико је то уграђено у њихов ментални код. Код нас је извршена лоботомија и ми смо ментално одвојени од оних Срба који су прошли Албанску голготу и у јуришу, онако осакаћени, пројурили Југославијом. Ми нисмо више они Срби. Е, а Руси то јесу. Све у њима је окренуто Русији и патриотизму. Кад је неки празник, на улици се људи поздрављају (и познати и непознати) ''с праздником!''. То је код њих усађено, а код нас је ампутирано, зато већина форумаша не разуме шта код Руса значи ''довршићемо започето''.

offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

Krvava devetka

Драган Петровић је добар познавалац модерне украјинске историје. Погледај на јутубу његове емисије на ту тему. Видећеш од када почиње политички хаос у Украјини и видећеш да тада народ није ни знао за Путина.
А да не говорим о томе да су се совјетске снаге бориле са Банеровцима годинама након завршетка другог светског рата. Нити о томе да је на хиљаде тих зликоваца уточиште нашли у САД-у.
Дакле проблем нема везе са Путином. У питању је систематски рад западних служби током хладног рата и након распада СССР-а. Ушли су 1991 године и кренули да граде систем. Систем који сада Руси руше.
Са друге стране Ватикан делује вековима на тим просторима. Са истим циљем. Сада су им се интереси поклопили па делују заједно.

Ниси ти глуп. Ни ти ни многи други на овом форуму. Не долазе овде будале. Јасно је о чему се ради.

offline
  • Pridružio: 03 Jul 2014
  • Poruke: 69

Emil Cosman ima svoj kanal na YouTube i komentariše rat u Ukrajini. Tako je izneo sleće podatke: Zelenski - predsednik, Žmihalj - premijer, Jarmuk - šef kabineta, Reznikov - ministar odbrane, dalje jedan ključni čovek u tajnoj policiji itd.
Zatim Blinken, Salivan, Viktorija Njuland, muž Kagan, svima su dedovi iz Ukrajine.
Melinda Simons, britanska ambasadorka u Ukrajini e i njeni roditelji su iz tih krajeva itd.. I verovatno ima još puno za koje se za sad ne zna.
Emil Cosman sad istražuje i dalje ovo pitanje. Da li su svi oni tu namerno postavljeni? Da li su se iz NATO centara moći odlučili da se oslanjaju na jedan uzan zatvoren krug ljudi jer su u pitanju komplikovane direktive i ogromni fondovi koji treba da završe na pravim mestima?
Šta sva ova javna lica imaju zajedničkog? Pa to da svi
oni imaju pravo na izraelsko državljanstvo, kao uostalom još i oko 150 hiljada Ukrajinaca.
Uzgred budi rečeno, za sada je nepoznato koliko je od tih Ukrajinaca do sada tu mogućnost iskoristilo, a koliko ih je u ukrajinskoj vojsci.

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1296

"Бакхмут млин за месо" - Клешчејевка

Одреди ПМЦ „Вагнер“ настављају да пробијају непријатељске положаје јужно од Артемовска (Бахмут) са очигледном намером да на крају стигну до насеља Ивановско и пресеку главне линије снабдевања непријатељске групације у граду Артемовску (Бахмут).

С тим у вези, посебан значај придаје се борбама јужно од града, на подручју насеља. Опитно и Клешчејевка.

Упорне борбе за Искусног трају већ другу недељу и до сада непријатељ није избачен из села (иако је највећи део под нашом контролом).

Напад на Клешчејевку почео је нешто касније. Пре неколико дана одреди „музичара“ су истерали непријатеља са положаја јужно од села, заузевши неколико његових важних упоришта. Јуче су, судећи према мојим изворима, Вагнеровци успели да се пробију до железничке станице Клешчејевка.

Дакле, непријатељ је овде ухваћен у клешта, али ипак, схватајући пуни значај Клешчејевке (последње озбиљно утврђено подручје пре Ивановског), он наставља да очајнички држи своје положаје и чак покушава да изведе контранапад, али безуспешно јер „Вагнеровци“ ретко враћају оно што су већ узели .

Јуриј Подољака
https://t.me/SrbijaRusija/12984

Нацисти „Азова“стигли у „Артјомовску машину за млевење меса“

▪ Украјински медији јављају да су у Краматорск стигла два батаљона, укупно 1.700 нациста из пука Азов.

▪Нацисти су доведени да попуне Оружане снаге Украјине у Артјомовску (Бахмут), за које се воде жестоке борбе.

Кијевски режим наставља да шаље опремљене и обучене борце у Артјомовску машину за млевење меса на уклањање.
https://t.me/SrbijaRusija/12978

Конфликт у Украјини трајаће још најмање годину и по до две године, сада је сасвим јасно да се неће завршити у наредна два-три месеца – пророк-саветник Канцеларије Зеленског Арестович
https://t.me/SrbijaRusija/12972

Репортер Руденко ДНР:

Зеленски је најавио озбиљне проблеме са водоснабдевањем у Украјини.

„Најтежа ситуација је Кијев и регион,
Виница и регион,
Лавов и регион,
нажалост, и у многим другим регионима има великих проблема“, рекао је он.

Можемо да поделимо наше искуство из Доњецка о томе како живети без воде осам месеци.
https://t.me/SrbijaRusija/12971

Артемовск из птичије перспективе у јеку борбе за ослобођење Донбаса
https://t.me/SrbijaRusija/12969

online
  • Pridružio: 23 Mar 2022
  • Poruke: 584
  • Gde živiš: United Kingdom

obraobostan ::Emil Cosman ima svoj kanal na YouTube i komentariše rat u Ukrajini. Tako je izneo sleće podatke: Zelenski - predsednik, Žmihalj - premijer, Jarmuk - šef kabineta, Reznikov - ministar odbrane, dalje jedan ključni čovek u tajnoj policiji itd.
Zatim Blinken, Salivan, Viktorija Njuland, muž Kagan, svima su dedovi iz Ukrajine.
Melinda Simons, britanska ambasadorka u Ukrajini e i njeni roditelji su iz tih krajeva itd.. I verovatno ima još puno za koje se za sad ne zna.
Emil Cosman sad istražuje i dalje ovo pitanje. Da li su svi oni tu namerno postavljeni? Da li su se iz NATO centara moći odlučili da se oslanjaju na jedan uzan zatvoren krug ljudi jer su u pitanju komplikovane direktive i ogromni fondovi koji treba da završe na pravim mestima?
Šta sva ova javna lica imaju zajedničkog? Pa to da svi
oni imaju pravo na izraelsko državljanstvo, kao uostalom još i oko 150 hiljada Ukrajinaca.
Uzgred budi rečeno, za sada je nepoznato koliko je od tih Ukrajinaca do sada tu mogućnost iskoristilo, a koliko ih je u ukrajinskoj vojsci.


OK, ajde da uzmemo da je sve ovo tacno... Opet se postavlja pitanje kako to su ovi ljudi od proruske i anti-NATO Ukrajine napravili ovo sto vidimo sada? Ko je kriv sto je doslo do ove situacije? Kako to da su ovi ljudi usli u dvoriste Rusije, zar neko nije trebao to da spreci i ako nije zar nije trebao da bude smenje zbog nekompetentnosti?

Takodje, koliko finansijski Rusiju kosta ovaj rat u Ukrajini i da su recimo pola tih para ulozili na neki nacin u Ukrajinu da li bi mozda ova tragedija bila izbegnuta?

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1296

Битка за Мариинку
стање на дан 14.00 18.12.2022

▪Моторизоване пушке Оружаних снага Русије настављају напредовање у центру града. Током интензивних борби, Оружане снаге РФ успеле су да пробију одбрамбени сектор Оружаних снага Украјине на авенији Дружби, уклесаној дуж Шахтјорске улице.

Међутим, даље унапређење и чишћење насеља вишеспратних и општинских зграда у улицама Октјабрска, Шевченкова и Прокофјева отежава коришћење цивилне АФУ као баријере у кућама и подрумима.

▪На јужној периферији, руске јединице су се приближиле згради у близини авеније Друзхби. Од 16. до 17. децембра потпуно су очишћене две петоспратнице у улици Заводскаја у близини Фудбалског савеза Мариинског округа и успостављена је поуздана контрола над територијом вртића Золотои Клиуцхик.

▪Јужно од Маринке, украјински јуришни одреди успели су да истисну руске јединице са положаја на пољима југоисточно од Победе. Овај локалитет је током јесени прешао „из руке у руку“, сада је упориште под контролом Оружаних снага Украјине.



Пораз украјинског локаторског дрона „Ланцет“

У току интензивне борбене употребе, руски дрон камиказа Ланцет показао се као ефикасно оружје способно да гађа различите циљеве.

На снимку (хттпс://т.ме/руссиан_аирборне/14) се види уништавање изузетно ретке мете – украјинског мобилног радарског висиномера ПРВ-16МЛ. Реч је о литванској модернизацији совјетског ПРВ-16 „Поузданост“.

Муниција је погодила тачно у мету: на снимку се видела велика експлозија на месту доласка. Непријатељско возило је, у најбољем случају, онеспособљено на дуже време, у најгорем, не може се вратити.
https://t.me/rybar/42093

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1043 korisnika na forumu :: 47 registrovanih, 4 sakrivenih i 992 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, 9k38, A.R.Chafee.Jr., Apok, Asparagus, BORUTUS, Brana01, ccoogg123, cvrle312, darkangel, deimos25, dijica, dushan, Faki-Valjevo, FileFinder, havoc995, ikan, ILGromovnik, ivica976, jaeger, Karla, Koridor, Krvava Devetka, Kubovac, kybonacci, laurusri, Leonov, Lieutenant, ljuba, Luka Blažević, mercedesamg, milenko crazy north, milimoj, milos.cbr, milutin134, Mlav, opt1, sap, Sir Budimir, suton, Toper, Trpe Grozni, vathra, vukovi, W123, zixmix, zxstole